Diensten

  Diensten
  Zomerschool
  Referenties
  Klantenervaringen

Laatste tweets

Volg ons op Twitter Volg ons op Linked-In RSS feeds van Teach-In Group Volg ons op Facebook Volg ons op

IJsselcollege over search teamleiders TIG:  “Gegarandeerd twee geschikte kandidaten”

Teach-In Group heeft een groot eigen netwerk binnen het onderwijs. Dit netwerk kunnen wij ook aanspreken om de ideale kandidaat voor u te selecteren als het gaat om leidinggevende functies binnen de onderwijsorganisatie. Afgelopen zomer hebben wij twee teamleiders geworven voor het IJsselcollege. Christa Wiegand was namens het Ijsselcollege betrokken bij dit proces. Hieronder kunt u lezen hoe zij de samenwerking met Teach-In Group heeft ervaren.

 

‘In de laatste twee weken van het schooljaar ontstonden er twee vacatures voor de functie van teamleider. Om na de zomervakantie met een voltallig managementteam aan de slag te kunnen, was haast geboden. We wilden echter niet afdoen aan de professionaliteit van onze nieuwe teamleiders. Waar vind je snel kwalitatief goede teamleiders? Wij hebben twee bedrijven gevraagd ons te ondersteunen bij onze zoektocht. Teach-In Group was de enige die garandeerde op korte termijn twee geschikte kandidaten voor te kunnen stellen.

De dag na mijn eerste contact met Teach-In Group kwam de directeur van TIG (Maurice Vink) persoonlijk kennismaken met de locatiedirectie om de zoekopdracht door te spreken. We legden direct vast wanneer zij de eerste kandidaten zouden voorstellen. Ook reserveerden we data voor sollicitatiegesprekken en twee data voor de assessments.

Het eerste voorstel, binnen twee weken, omvatte 5 CV’s. Alle kandidaten zijn uitgenodigd voor een gesprek. Voorafgaand aan het gesprek ontvingen wij via Teach-In Group de salarisspecificaties, waardoor wij ook direct een inschalingsvoorstel konden bespreken.

De assessments vonden plaats in de eerste week van de zomervakantie. Vooraf is afgesproken aan wie van de directie de uitkomst van de assessments teruggekoppeld zou worden. De benoemingsbrieven lagen in concept klaar en afhankelijk van de uitkomst van de assessments, konden die nog in het begin van de vakantie worden verstuurd, waardoor de nieuwe teamleiders hun huidige baan met de zekerheid van een nieuwe baan konden opzeggen. Eén teamleider kon direct na de zomervakantie beginnen; de ander begint per 1 november.

Als we hadden moeten wachten met werven tot na de zomervakantie hadden we, rekening houdend met opzegtermijnen, mogelijk pas in januari weer een voltallig managementteam gehad.

Het adequate handelen en de prettige wijze van communiceren van Teach-In Group  leidde tot een snelle invulling van de vacatures.’

 

Haarlem +31 (0)23 - 52 50 502  -  info@teachingroup.nl